THE STORY BEHIND

VAN OUDE WIJSHEID NAAR MODERNE LIFESTYLE & WELLNESS

 

KRUIDENWIJSHEID UIT DE TRADITIONELE CHINESE GENEESKUNDE, AYURVEDA EN ANDERE EEUWENOUDE GENEESWIJZEN VERTAALD NAAR MODERNE WELLNESS- EN LIFESTYLE RITUELEN.

We zoeken allemaal naar manieren om ons beter te voelen, maar kijken zo vaak alleen maar naar korte termijn oplossingen en kiezen voor symptoombestrijding in plaats van de onderliggende oorzaak aan te pakken. Een pil die pijn slechts een moment zal maskeren…

De verbinding met de natuur en haar genezingscapaciteit wordt hierin vaak vergeten. Maar het is juist deze verbinding die ons geeft wat we echt nodig hebben. Wanneer we weer beseffen dat ook wij natuur zijn en er dus onderdeel van uitmaken, is de cirkel weer rond. Daarmee ontstaat ook het besef dat er een gulle toevoer van voeding en genezing overal en altijd aanwezig is.

Veel Oosterse geneeswijzen, waaronder TCM (Traditionele Chinese Medicine) en Ayurveda maken al eeuwenlang gebruik van deze wijsheid en passen veelvuldig het gebruik van kruiden en adaptogenen toe in hun geneeskunde.

NIO’s missie is om deze eeuwenoude gekoesterde wijsheid op een eenvoudige & gemakkelijke manier te integreren in een moderne lifestyle. Puur vanuit de overtuiging dat zelfzorg dan écht inspireert en een goede gewoonte wordt die je jezelf gunt. Ontdek de heiligheid in je eigen ritueel, dit is jouw moment. Laat de magie ontstaan!

Het assortiment van NIO bestaat uit 13 krachtpatsers, eenvoudig toe te voegen aan je favoriete smoothie, koffie, thee, melk, elixer of gezonde snack. 

Inspiratie nodig? Op de site vind je veel recepten met de heerlijkste en gezondste smoothies, elixers, lattes en andere heerlijkheden. Eenvoudig te bereiden maar met een life-changing effect! Op een diep niveau helend en versterkend voor zowel lichaam als geest.

Mirjam (oprichtster NIO):
Naast moeder en echtgenote, ben ik herborist en formulator van natuurlijke huidverzorgingsproducten.

Is het toeval dat ik nu leef, woon en werk in Rotterdam terwijl ik ben opgegroeid op de Veluwe? Ik denk het niet. Juist het grote contrast – groen versus beton – voedde me op onverwachte wijze. De natuur die ik ooit zo vanzelfsprekend vond, werd een steeds groter mysterie wat ik maar wat graag wilde doorgronden.

In 2014 raakte ik via de kruidengeneeskunde geïnspireerd door de Oosterse en Ayurvedische geneeswijzen. Daar maakte ik ook voor het eerst kennis met de transformerende kracht van adaptogenen. Veel kruidenkennis deelde ik via workshops waar mensen leerden om zelf natuurlijke verzorgingsproducten te maken. Een logisch gevolg was dan ook de opleiding tot natural skincare formulator. 

De kracht van adaptogenen heb ik pas in 2018 zelf kunnen ervaren. Ik belandde van de één op de andere dag in de meest stressvolle en uitdagende periode van mijn leven. Verlamd door angst en stress was ik mijn balans helemaal kwijt. Ik raakte compleet uitgeput, sliep nauwelijks, zat hele dagen als een zombie op de bank. Het liefst met de gordijnen dicht. Mijn menstruatie kondigde zich al een paar weken van te voren aan door duidelijke PMS verschijnselen en een ongekende overgevoeligheid. Dat was iets wat ik nooit eerder in deze hoedanigheid en heftigheid had meegemaakt. Ik voelde me verschrikkelijk. Ik zat vast en moest dit patroon zien te doorbreken.

Ik begon dagelijks adaptogenen toe te voegen aan mijn smoothies. Al na korte tijd was er een verschil merkbaar, ik had weer een hele nacht geslapen! Ik voelde dat mijn balans weer de juiste kant op ging en raakte steeds meer bevlogen. Ik ging overal adaptogenen aan toevoegen, maakte recepten, speelde met doseringen. Ik stemde de adaptogenen dagelijks af op hoe ik me die dag voelde. Uiteindelijk hebben adaptogenen mij er binnen twee maanden weer bovenop gekregen. Deze ommekeer in mijn eigen leven betekende de start van NIO.

Yes, selfcare can be extraordinairy simple!

Mirjam Carels
mei, 2019

×
NIO adaptogens

NIO adaptogens